Ganbei!
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
11 April 2016 | China, Sjanghai
Het is weer maandag! Oftewel, een nieuwe start van de werkweek. Op de vroege maandagmorgen was het niet voor iedereen even makkelijk om de omslag van partytoerist naar businessmen of businesswoman te maken, maar al met al, we konden weer hard aan de bak! Dit moest ook wel, want er stonden onder andere belangrijke afspraken gepland met IP lawyers, de Shanghai universiteit, concurrenten en distribiteurs. Zelf doe ik, samen met mijn twee collega's, onderzoek voor een water filter producent. Het is ontzettend fascinerend om te zien hoe het enthousiasme van Chinese distribiteurs groeit als ze erachter komen dat je een nieuwe (Westerse) technologie te bieden hebt. Alle middelen worden ingezet om het je naar wens te maken. Zo is het hier niet ongewoon om te worden uitgenodigd voor een 5 gangen dinner waarbij de nodige 'ganbeis' worden genuttigd. Eenmaal klaar met de afspraken kon iedereen zich opmaken voor de wekelijkse controller en voorzitters meetingen. Later op de avond was aan de glazige gezichtjes op te merken dat iedereen er weer een lange dag op had zitten.