Just another (last) day... - Reisverslag uit Delhi, India van Amsterdam Research Project - WaarBenJij.nu Just another (last) day... - Reisverslag uit Delhi, India van Amsterdam Research Project - WaarBenJij.nu

Just another (last) day...

Door: Sarah

Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project

01 Mei 2014 | India, Delhi

Onze allerlaatste dag in India... Wat moet je daar nou mee? Wat doe je nog op zo'n dag.... Het liefst wil iedereen deze dag vergeten en gewoon doen alsof we nog veel langer blijven!!! Op die manier zal ik deze laatste blog dan ook maar schrijven, alsof het 'Just another (last) day' is...

Na een geslaagde stapavond, die ik samen met Michiel van de Werf helaas heb moeten missen omdat we ziek in bed lagen door voedselvergiftiging (Werfie, onze tijd komt nog wel!!), vertrokken we in de 'ochhhtend' (jaja op mijn Zaandikkiedijkse accent) om 10:30 nadat iedereen zijn koffer had ingepakt en de meeste kamers waren uitgecheckt richting de Akshardam Tempel, ongeveer een half uurtje rijden van het hotel vandaan. Een indrukwekkend Hindoeïstisch tempelcomplex midden in de stad Delhi.
Na een uurtje daar rond te hebben gelopen in de extreme hitte (lees: 44 graden) kon iedereen zijn eigen gang gaan. Velen vertrokken richting het hotel om vanuit daar wat marktjes af te struinen voor souvenirs. Anderen trokken er nog actief op uit om wat van de stad te zien en weer anderen genoten van wat ontspanning bij het zwembad.

Rond een uur of 6 was de transferbus gearriveerd en konden de koffers ingeladen worden. Voordat we naar het vliegveld gingen hebben we heerlijk gegeten bij 'The Smoke House' in Hauz Khas. Hier was een flink budget voor begroot dus de cocktails vloeiden rijkelijk en iedereen genoot van een overheerlijk drie gangen diner!

Op het vliegveld verliep alles vlekkeloos, de laatste Rupees werden nog zoveel mogelijk uitgegeven. Ik en vele anderen hebben daar een prachtige typisch Indiase miniatuur taxi aan over gehouden (met motortje erin!!). De vlucht kan ik verder kort over zijn; slapen slapen en nog is slapen!!!!!!!! Want dat hebben we alle 24 chronisch tekort gehad gedurende de afgelopen 5 weken.

Eenmaal aangekomen op Schiphol was het een redelijk raar moment, hoe laat je elkaar los na 5 weken zo intens met elkaar te hebben geleefd? 23 knuffels en kussen verder was het tijd om de ouders, vriendjes, vriendinnetjes en andere bekenden onder ogen te komen en naar huis te gaan.

Tijd om even wasjes te draaien, ouders en opa's en oma's gedag te zeggen, bruine boterhammen met kaas en leverworst te eten, melk te drinken en een heerlijk mals stukje biefstuk te eten om vervolgens weer het vliegtuig terug te pakken, tochhh?!!!

Ik denk dat ik voor alle 24 ARP-ers spreek dat we een ongelofelijk toffe tijd hebben gehad en dat het een onvergetelijke ervaring is geweest! En dan nu het echte werk....want over 3 weken moeten onze eerste versies van de onderzoeksrapporten klaarliggen!!!

Amsterdam Research Project

The ARP is an international research project of the Faculty of Economics and Business Administration at the VU University of Amsterdam in collaboration with Aureus, the study association of the Faculty. We are a group of skilled, ambitious business students in the final years of our study, who will prepare, construct and conduct academic research in emerging markets. This is a part of our Master's of Science curriculum for which we obtain credits. Previous research has been done in, amongst others, Vietnam, Indonesia, Malaysia, South-Korea, Argentina, Brasil, India and South Africa. The ARP of 2017 will take place in Indonesia and Myanmar!

Actief sinds 27 Feb. 2008
Verslag gelezen: 1919