Van hoofdstad naar hoofdstad
Door: Jamie de Graaff
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
19 April 2014 | India, Jaipur
De rit vervolgde zich naar de spookstad Fatehpur Sikri, een stadje dat gedurende het Mongoolse rijk een korte tijd gediend heeft als regionale hoofdstad, totdat men erachter kwam dat er door een gebrek aan water helemaal niet geleefd kon worden. Hierna werd de hoofdstad verplaatst naar Aggra, wat ook de eindbestemming was voor onze groep vandaag.
Bij aankomst in Aggra werd een deel van de groep afgezet bij een culturele show, waar het verhaal van het ontstaan van de Taj Mahal in veel geuren en kleuren verteld werd. Ondanks het feit dat de entertainment industrie nog het een en ander kan leren van de Westerse variant, was het voor iedereen absoluut een leuke ervaring. Ondertussen settelde de rest van de groep zich in het hotel, voordat we daarna weer met z'n allen een hapje gingen eten bij een restaurantje om de hoek, waar ook de plaatselijke afdeling van de Lions Club (Rotary-achtig) een feestje hield. Hier kwamen we erachter dat Indiërs met een paar slokken whiskey op opeens behoorlijk veel kunnen praten. Na het etentje eindigde de avond voor de meesten, want voor morgenochtend stond het hoogtepunt van het weekend op het programma: de Taj Mahal met zonsopkomst.