Bye bye Mumbai, hello Goa!
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
11 April 2014 | India, Bombay
Veel onderzoeksgroepjes zijn vandaag in het hotel gebleven om het een en ander uit te werken en voorbereidingen te treffen voor volgende week in Bangalore. Waar je in Mumbai gemakkelijk managers, senior managers en directors telefonisch krijgt te spreken, lijkt dat in Bangalore toch wat moeilijker te zijn. De bekende ‘nee, geen interesse’ die wij tijdens onze acquisitieperiode zo vaak gehoord hebben lijkt zijn herintrede te doen. Regelmatig wordt de telefoon er na een aantal seconde gewoon opgegooid, iets wat tot de nodige frustraties leidt. In Mumbai wordt dit probleem soms opgelost door gewoon naar het bedrijf toe te rijden en te beweren dat je een afspraak hebt met een bepaald persoon (bedankt Linkedin!). Zolang je maar blijft volhouden, kom je uiteindelijk wel bij de juiste persoon terecht.
Vanmiddag rond 16:00 uur zullen wij naar het vliegveld vertrekken om naar Goa te vliegen. Goa is een bekende (beruchte?) badplaats in India waar een hoop toeristen naar toe komen om te zonnen en te feesten. Helaas zijn wij er recent achter gekomen dat het dit weekend verkiezingsweekend in Goa, wat betekent dat er helemaal geen alcohol geschonken wordt. Gelukkig hebben we wel gemerkt dat Indiers niet zo van de regeltjes zijn, dus dat geeft ons toch hoop op een klein biertje!