Feestdag in China!
Door: Padrice
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
04 April 2016 | China, Sjanghai
Even terug naar zondagavond, want doordat geen enkele onderzoeksgroep een afspraak gepland had staan met een Chinese partij op maandagochtend, besloten we om 12 uur kort te proosten op de verjaardag van Peter. Waarna we maandagochtend, een uurtje later dan normaal maar fris en fruitig, begonnen met de werkdag. Deze feestdag bleek ons wel goed uit te komen. Zo hebben veel groepjes met hun Shanghai buddy’s afgesproken om bij te praten. Verder was het voor vele een bijwerk dag: interviews uittypen, reageren op e-mails, lijstjes bijwerken en nog meer interviews uittypen.. Veel van ons hebben dan ook dat uurtje dat ‘s ochtends gesnoept was, aan het eind van de dag ingehaald.
Nadat ons geliefd bestuur en de voorzitters vergaderd hadden en de werkdag voorbij was, verzamelde een groot deel van de groep in de lobby om de Chinese Zuidas te ontdekken: Pudong. Natuurlijk moeten we nog niet naast onze schoenen gaan lopen, ondanks dat we dagelijks in pak lopen en overal worden ontvangen alsof we goden zijn. Daarom hebben we heerlijk bij de Blue Frog 2 burgers voor de prijs van 1 gegeten. Enkelen hebben daarna nog de futuristische skyline van Pudong bewonderd, waarna we allemaal vroeg naar bed zijn gegaan om ons voor te bereiden op onze ‘eerste echte’ werkdag in Shanghai.
13 April 2016 - 14:11
Jacqueline Kiers:
Wat een leuke verhalen allemaal! Goed werk en heel veel plezier nog deze laatste dagen in Shanghai.
Groetjes vanuit een zonovergoten maar koud Zandvoort.