Vlucht en eerste dag in Shanghai!
Door: Andries de Boer
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
27 Maart 2011 | China, Shanghai
Na het overheerlijke eten, hadden we een half uur voor onszelf. Om even te douchen of om te kleden. Sommige mensen deden even een oogje dicht. Bij het verzamelen in de hal, bleken sommige mensen moeite te hebben met het stipt op tijd komen en kregen we een opdonder om ons in het gareel te houden. Vervolgens zijn we met de bus richting de Yu gardens gereden, om daar wat prachtige tuinen te zien van Shanghai. Onze gids wilde ons van alles uitleggen, echter waren de meeste van ons, staand in slaap aan het vallen. Gelukkig kregen we niet al te lang daarna even wat vrije tijd om door de drukke winkelstraatjes van Shanghai te lopen. Overal waar je loopt komen mensen op je af met de vraag of je een ipod, iphone of een rolex wilt kopen. Allemaal nep natuurlijk. In deze winkelstraatjes werden we overweldigd met verschillende kleuren, maar ook verschillende geuren. Soms zo sterk, dat je er even misselijk van werd. Een big mac menu in Shanghai kost trouwens 24 yuan, wat iets van 2,60 euro is. Niet echt duur dus.
Op het einde van de middag werden we weer met de bus naar een ander deel van het centrum gebracht, ditmaal naar het Radison hotel. Deze wolkenkrabber heeft 47 verdiepingen, en op de 45e verdieping zit een restaurant dat rond draait. Hier hebben we ons eerste diner gehad, wat ook tevens het duurste diner van de reis was. Het eten koste hier gemiddeld 25 euro per persoon. Met een prachtig uitzicht sloten we onze 1e dag in Shanghai af. Het was nog even relaxen, want maandag zou de eerste echte werkdag zijn, waarbij we al om half 8 bij de ontbijttafel moesten staan. Wordt vervolgd..