Maandag en onderzoek!
Door: Monique Hartendorp
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
13 April 2010 | Zuid-Korea, Seoel
Aangezien ik gister dagvoorzitter was, zal ik even wat leuks over maandag en ons onderzoek vertellen. Maandag is altijd weer even inkomen ’s ochtends bij het ontbijt, vooral na deze relaxte zondag waarbij iedereen lekker had uitgeslapen. Iedereen was wel lekker uitgerust, dus we konden weer goed aan de slag. Na weer een dag werken, zijn we met een aantal meiden gaan shoppen bij een superleuke winkel! Shoppen dat kan hier wel :)! Ook weer heerlijk gegeten: quesedilla’s, steaks, risotto, pasta noem maar op!
Omdat gister niet een hele boeiende dag was, zal ik nog even wat vertellen over mijn onderzoek:
Ik doe samen met drie andere studenten onderzoek voor Vopak. We hebben al een aantal afspreken hier in Seoul gehad, maar het drukste deel van ons onderzoek zullen we gaan beleven wanneer we in Busan zitten (vanaf volgende week). Een uurtje rijden van Busan ligt namelijk het petrochemische complex (in Ulsan), waar ook de tank terminal van Vopak zit. De informatie die wij nodig hebben zullen we vooral moeten krijgen van organisaties die ook daar zitten. Voordeel is nu, dat we dan al veel meer kennis hebben over de petrochemische industrie dan toen we net aankwamen!
Wat erg leuk is, is dat we ook vaak worden uitgenodigd voor etentjes met Vopak. Zoals vanavond, dan gaan we uiteten bij de Japanner met de medewerkers van Vopak en partner! Daarna gaan we waarschijnlijk door naar een hippe karaokebar (ojee)! Vorige week waren we uitgenodigd voor een lunch op de bovenste verdieping van een hotel met uitzicht over de stad, echt super!
In Ulsan zullen we ook wel weer uitgenodigd worden om mee te eten. We zijn wel al gewaarschuwd, het schijnt dat ze daar nog wel eens gekke dingen serveren: ‘ja, het heeft 8 ogen en leeft in de zee..en het is geen vis’. Dat wordt nog een aparte ervaring!
Zoals jullie horen bevalt het ons hier uitstekend! Het is erg leuk om een beetje te wonen in een stad als Seoul, want zo voelt het in ieder geval voor mij! Ik zal er ook nog even wat foto’s bij plaatsen!
Groetjes Monique
13 April 2010 - 06:52
Martin En Ria:
Hoi jongelui en Monique,
Leuke foto's, die zien we graag.
Ik dacht even dat shoppen er niet in zat met jullie drukke schema.
Veel plezier bij het etentje met de Vopakmedewerkers met partner (die van jullie?)
groetjes