Weekend!
Door: Charlotte
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
21 April 2012 | Argentinië, Buenos Aires
Een deel van de groep is naar de Tigre Delta afgereisd, een veelbelovende bezienswaardigheid op 30 km afstand van Buenos Aires. De rivier was niet heel enerverend en mooi en het was een klein beetje toeristisch, maar het was wel lekker om even uit de drukke stad weg te zijn en een rustige rondvaart te maken over de rivier, langs allemaal mooie en schilderachtige ‘vakantie of weekend’ huizen van de Argentijnen.
Anderen zijn in de stad gebleven en hebben de wijk Palermo verder verkend, lekker rond gelopen en gegeten in een van de vele restaurantjes die zich hier bevinden. Anderen hebben heerlijk gelunched bij een restaurant genaamd ‘Museo Evita’, een echte aanrader voor degenen die Argentinie nog een keer willen bezoeken!
We hebben de avond afgesloten met een etentje bij Don Julio, een heel populair restaurant in Palermo, waar de wijnflessen - met berichtjes op het etiket van klanten die de desbetreffende fles hadden opgedronken - als decoratie dienden. Tijdens het wachten in de rij om een tafel te bemachtigen werd een glas champagne aangeboden en konden we vervolgens genieten van een heerlijke Argentijnse steak. De wijnkenners onder ons konden een fles wijn bestellen via de digitale ‘IPad’-wijnkaart met meer dan 300 soorten wijn. Als laatste afsluiter nog een cocktail gedronken in een Mexicaanse bar.
Kortom, een leuke laatste zaterdag in Buenos Aires waarop iedereen het naar zijn zin had gehad op zijn eigen manier!