Surabaya here we come!!
Door: Lyanne (alias Wilma....)
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
28 April 2009 | Indonesië, Surabaya
Dit volgens de Globetrotter… Beloofd veel goeds! Maar wij zouden het ARP niet zijn, als we hier niet een hele andere twist aan konden geven. En ten tweede gaan wij gelukkig naar en Bali en Bromo, dus het komt helemaal goed! Vol goede moed begonnen we maandag aan de eerste dag in Surabaya. Na het plan om te gaan fietsen door de stad, kookcursus te gaan volgen, is het toch maar gebleven bij een bezoek aan het waterpark. Het beloofde het grootste waterpark te zijn van Indonesie, dus heel veel zin! Na tien keer navragen was alles geregeld, alleen stonden we toch nog voor een dichte deur. Het engels in Surabaya is toch nog iets anders dan in Jakarta en de communicatie, inclusief het internet is een beetje traag.
Plan B, want zo snel laten we het er niet bij zitten. We hebben ons maar gelijk gestort op de shopping malls, daarna heerlijk sushi gegeten in het hotel en ’s avonds op een terrasje gezeten met een live-jazz band. Jur heeft nog even zijn zangtalenten voorbij laten komen door My Way van Frank Sinatra te zingen op het podium.
Dezelfde dag ben ik ook met Patrick naar Rumah Sakit Darmo geweest, echt het mooiste ziekenhuis wat wij tijdens ons onderzoek gezien hebben. Patrick's opa is hier geboren, en aangezien mijn oma in Surabaya geboren is, was dit voor ons extra leuk. Na een uitgebreide rondleiding, het is een ziekenhuis met park en maar een verdieping, heel rustig en mooi, zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Want ook hier moeten we weer opnieuw wennen aan de warmte, en een ambulance bekijken in de volle zon is toch best heftig!
Vanmorgen na het verrassingsontbijt, hier zal Michiel in de volgende blog over schrijven, ben ik samen met Jur en Pieter naar het voetbalstadion gegaan om kaarten te regelen voor de wedstrijd voor vanmiddag. Surabaya tegen Jogjakarta, op het hoogste Indonesische niveau. Gelijk shirtjes gekocht en we kregen een warm welkom van de voorzitter. Hij wilde onze namen gelijk en hij zou ons omroepen in de pauze, als "Friends from Belanda" en ons op de VIP ruimte neerzetten. Ondertussen kregen we een rondleiding, werden de strepen ophet veld gezet en heb ik alvast een dansje gemaakt op de middenstip. Ben echt heel benieuwd naar vanmiddag, wordt gevolgd…
De andere groep is ondertussen vertrokken naar de watervallen en gaan daar paardrijden. We moeten toch nog een beetje genieten!! Misschien geven we deze week het waterpark nog de kans, want achter die dichte deur zag dit er toch wel heel leuk uit. Verder hebben we nog de verjaardag van Patrick, Bart en niet te vergeten de Koningin te vieren, de laatste dingen van het onderzoek af te sluiten, we gaan nog een dagje lesgeven, dus keep tuned, want de volgende afleveringen van het spannende Surabaya zijn niet te missen!!
Liefs Lyanne