ARP ontspant!
Door: Susanne
Blijf op de hoogte en volg Amsterdam Research Project
05 April 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur
Samen met Everlyn en Jeroen hebben wij enkele weken geleden al de Lonely Planet geraadpleegd om ons over Penang te buigen. Tel daar de tourguide Ratsh (?) en een lokale businessman bij op en je krijgt het volgende resultaat:
Zaterdagochtend stond allereerst uitslapen hoog op de prioriteitenlijst. De gebruikele wekker van 6.45 uur werd toch zeker zo'n 3.5 uur verplaatst. Met onze tourguide reisden wij vervolgens af naar de allergrootste boeddhistische tempel van Zuid-Oost Azie. De Kek Lok Si tempel. Met zowel ontelbaar veel trappen als Boeddhabeelden en een indrukwekkend uitzicht!
De middag werd doorgebracht op het populairste strand van Penang. Hier op Batu Ferringhi Beach kwam de ontspanning pas echt goed tot uiting! Na een welverdiende lunch was er de keuze uit parasailing, jetskien of fly-fishen. Zo'n 20 behulpzame watersportexperts bezorgden ons hier een zeer vermakelijke middag!
's Avonds zijn we in George Town, Maleisisch twee na grootse stad gaan eten waar wederom de Boeddha's sterk aanwezig waren! De avond werd afgesloten tussen de lokale bevolking in een van de vele barretjes die Penang rijk is.
De Big Boss van het Watersportscenter had voor de zondag weer iets moois in petto voor ons. Een trip naar Monkey Beach! Verspreid over twee boten gingen wij de zee op. Hier was er de mogelijkheid om te vissen. Oftewel.. een koordje aan je grote teen binden en zo relaxt op de rand van de boot meedeinen in de zon. De opbrengst bewijst maar weer dat een hengel helemaal niet nodig is. Zeker acht joekels van een vissen werden binnengehaald.
Aangekomen op Monkey Beach zette de ontspanning zicht voort. Waar sommige de zee in doken gingen andere (tevergeefs of niet) op zoek naar de apen waar het strand bekend om staat. In de tussentijd werd door onze schippers de BBQ klaargemaakt. De meest verse vis werd voor ons geserveerd op het strand! Deze maaltijd verdiend wat mij betreft zeker een top 3 positie!
’s Avonds kwamen wij voldaan, gebruind en bovenal ontspannen terug in Kuala Lumpur. Wat zelfs al een beetje als thuis komen voelde. Klaar voor een nieuwe week!!
08 April 2009 - 14:56
Ria Balm:
nul reacties op zo'n mooi verhaal betekent dat iedereen met stomheid geslagen is...daar zijn geen woorden voor. Maar toch een poging: geweldig om te lezen, goed aangepakt ontspanningscommissie !en leuk geschreven Suus, veel plezier verder bij het harde werken! groet Ria, moeder van Susanne